valentini kaimaki
architecture
GR
ES

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΟΝΟΜΑ : Βαλεντίνη Καϊμάκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Υψηλάντου 12, Μαρούσι, 15122, Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210 80 25 951 / 6944 44 33 32
E-MAIL : valentinikaimaki@gmail.com
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ : 12 Οκτωβρίου 1975

1. ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

2004-2009 Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης (Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid), στο Τμήμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού (Proyectos Arquitectonicos), με Θέμα «Θεωρία και Πρακτική του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» ( Teoria y Practica del Proyecto).
 

Περίοδος Έρευνας

Το « Ποίημα της Ορθής Γωνίας» του Le Corbusier ως ερμηνευτικό εργαλείο.
 

Διδακτικές Ενότητες

Η χρήση της οπτικής απάτης στη διαδικασία σχεδιασμού κατά το μοντέρνο κίνημα, υπό τον Πρύτανη Antonio Capitel. H Ποιητική Εμπειρία του Σύγχρονου Χώρου, υπό τον καθηγητή Antonio Juarez. Ο χώρος κατοικίας στη διαμόρφωση της σύγχρονης πόλης, υπό τον καθηγητή Joaquín Ibáñez Montoya. Αρχιτεκτονική και Μουσικός Ρυθμός: Ηχητικά Τοπία και Χώροι, υπό την καθηγήτρια P. Chias Navarro. Σύγχρονες Γεωμετρίες και Δυσγεωμετρίες, υπό τον καθηγητή Martínez Garrido.
 

Διδακτορική Διατριβή

Το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται το 2011, ειναι «Οι μεταλλαγές στην αντίληψη της τέχνης κατά την ψηφιακή εποχή».
1999-2001 MARCH. Master Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Bath Αγγλίας. Αποφοίτηση με Αριστείο (Distinction).
1995-1998 BA(HONS). Πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο του Kent, στο Canterbury της Αγγλίας.

2. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2004 Διδακτική Ενότητα στο πλαίσιο των διδακτορικών σπουδών στη σχολή αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης, με θέμα τις επιρροές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην αντίληψη του Χώρου.
2001 Διδασκαλία σε πρωτοετείς φοιτητές της σχολής αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου του Bath σε μηνιαίο Workshop με θέμα την ταυτότητα του σύγχρονου ατόμου σε σχέση με το χώρο της κατοικίας.

3. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2003 Borders and Surfaces, διδακτορική Έρευνα για το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, στα πλαίσια του Θέματος «Ποιητική Εμπειρία του Σύγχρονου Χώρου», με θέμα το συσχετισμό βασικών κανόνων σύστασης και συμπεριφοράς της δομής κρυστάλλων και μεταλλικών πλεγμάτων με κανόνες πολιτισμικής δημιουργίας στο σύγχρονο γίγνεσθαι.
2001

----
Virtual, διατριβή μεταπτυχιακών σπουδών, η οποία διεξήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath υπό την καθοδήγηση του Δρ. Neil Leach.
The Work of Art in the Age of Mechanical Reproduction: A contemporary reflection on the writings of Walter Benjamin, έρευνα που διεξήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath υπό την καθοδήγηση του Δρ Robert Tavernor.
1999 Πολιτικός χώρος, έρευνα που διεξήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath υπό την καθοδήγηση του Δρ Vaughan Hart
1998 Non- Architecture. διατριβή πτυχιακών σπουδών, η οποία διεξήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Kent υπό την καθοδήγηση του Δρ. Charles Neale.

4. ΧΡΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ελληνική : Μητρική Γλώσσα
Ισπανική : Επίκτητη Μητρική Γλώσσα
Αγγλική : Cambridge Proficiency
Γαλλική : Sorbonne II
Γερμανική : Mittelstufe
Ιαπωνική : Proficiency
Ιταλική : Υψηλό επίπεδο

5. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

2000 Υποτροφία Erasmus. Σχολή Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

6. ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2004 Μέλος της συντακτικής ομάδας για την έκδοση του βιβλίου με τίτλο ¨ Poéticas del Espacio Contemporáneo¨, από τον εκδοτικό οίκο Mairea στη Μαδρίτη.
2003 Μέλος της διευθυντικής επιτροπής του τριμηνιαίου αρχιτεκτονικού περιοδικού NEUTRA.

7. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ

2005 Nacionalismo Lima – Limón, Formas de Arquitectura y Arte nº 11, Ισπανία, σελ. 6-9, ISSN 1886-7693
2003 Cómo reconocer el futuro, Neutra: revista del Colegio Oficial de Arquitectos de Andalucia Occidental, nº 9-10, Ισπανία, Μάϊος 2003, σελ. 146, ISSN 1138-1507
2002 Ethnic Kitsch, Έκδοση του Πανεπιστημίου του Bath, Αγγλία, 2002
2000 Δημοσίευση επιλεγμένων μελετών από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της διοίκησης του Orzinuovi, Brescia, Ιταλία, 2000
2008

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Un centro de mayores sin ángulos ni aristas, APAREJOS nº 26, Ισπανία, Απρίλιος 2008, σσ. 30-32
2007 Susan Nerberg, Good Medicine, AZURE , Καναδάς, Οκτώριος 2007, σ.51
2006 Una residencia ¨distinta¨ al servicio de los mayores, APAREJOS nº 20, Ισπανία, Οκτώβριος 2006, σσ.30-33
---- Arquitectura Como Desvió Provisional, Centro de salud SAS, Las Veredas, Almonaster la Real, Huelva, 2006 www.jesusgranada.com
2004

----
----
----
Vanguardista residencia – Hogar de Mayores, Revista APAREJOS, Μάϊος 2004, σσ. 20-21 La futura residencia de ancianos de Argamasilla: un diseño vanguardista, εφημερίδα Lanza, 26/01/04, σ.10
Galán, G., Argamasilla tendrá en 2005 un residencia de mayores, εφημερίδα El Día, 21/01.04, σ. 18
Núñez, C., La Residencia-Hogar Argamasilla contará con 15 plazas concertadas, εφημερίδα Lanza, 21/01/04 σ.19
Díaz I, Argamasilla contará con su residencia de mayores, εφημερίδα La Tribuna de Ciudad Real, 21/01/04, σ.17

8. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

2006 Βραβείο Αρχιτεκτονικής του Τεχνικού Επιμελητηρίου της επαρχίας Huelva της Ανδαλουσίας, για το κέντρο υγείας στο Almonaster la Real.
2005 Πρώτο Βραβείο στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τη Μελέτη και κατασκευή ενός Γηροκομείου 100 θέσεων στο Almagro της επαρχίας Castilla – La Mancha στην Ισπανία.
2003 Φιναλίστ στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Πεζοδρόμηση της Avenida de la Constitución της Σεβίλλης
2001 Βραβείο Wessex για την καλύτερη διατριβή του Master Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Bath
---- H διατριβή της με τίτλο Virtual επιλέγεται για να αντιπροσωπεύσει το Πανεπιστήμιο του Bath στο RIBA (Royal Institute of British Architects) Bronze Medal Competition.
1998 Βραβείο για την καλύτερη εργασία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των τελειοφοίτων της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Kent.

9. ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

2007 Συμμετοχή στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής, υπό τη διεύθυνση του Οργανισμού Miguel Fisac, με θέμα “ Η ύλη στην Αρχιτεκτονική”.
2004

----
Έκθεση επιλεγμένων συμμετοχών σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με θέμα “ Συγκρότημα 100 κατοικιών στην περιοχή Padre Ayala, στη Ciudad Real της επαρχίας La Mancha”, στην έδρα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ciudad Real.
Παρουσίαση αρχιτεκτονικών μελετών στην Ημερίδα "14-41", στα γραφεία της Goles Arquitectura στη Σεβίλλη.
2003

----

----
Έκθεση βραβευμένων συμμετοχών σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με θέμα “ Πεζοδρόμηση της Avenida de la Constitución της Σεβίλλης”, στο δημαρχείο της Σεβίλλης.
Συμμετοχή στην Πρώτη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Ευρωπαίων και Ιαπώνων Αρχιτεκτόνων, που διεξήχθη στη Σαλαμάνκα υπό την αιγίδα των αρχιτεκτόνων Alejandro Zaera και Toyo Ito.
Παρουσίαση αρχιτεκτονικού έργου στην Ημερίδα Νέων Αρχιτεκτόνων με τίτλο "Zoo" στη Σεβίλλη
2002

----
Οργάνωση και διαχείριση του κύκλου Παρουσιάσεων Νέων Καλλιτεχνών και Αρχιτεκτόνων στη Σεβίλλη (Φεβρουάριος-Οκτώβριος 2002), με τίτλο ¨ Goles Arquitectura¨.
Συμμετοχή στην Τρίτη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Ισπανών και Πορτογάλων Αρχιτεκτόνων, που διεξήχθη στη Σαλαμάνκα υπό την αιγίδα των αρχιτεκτόνων Rafael Moneo και Álvaro Siza.
2000 Political Space, Διάλεξη στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath.
1998 Brain Boxes, εγκατάσταση multimedia στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Kent.
1997 The tunnel, διαδραστική εγκατάσταση στην Herbert Read Gallery, Institute of Art and Design στο Kent

10. ΑΛΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

1998 Εντατικά μαθήματα χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων, όπως Autocad και Photoshop
1997 Μαθήματα Φωτογραφίας, τυπογραφίας και Ζωγραφικής, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Kent.
1996 Μαθήματα Γλυπτικής και Σχεδιασμού ψηφιακής απεικόνισης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Kent.
1995 Ολοκλήρωση Πρώτου Έτους στη Σχολή Διακοσμητικής ΤΕΙ Αθήνας.
1992
----
Συμμετοχή στο καλλιτεχνικό Εργαστήριο του χαράκτη Βασίλη Χάρου στο Κολλέγιο Αθηνών.
Συμμετοχή στο Εργαστήριο του φωτογράφου Πλάτωνος Ριβέλλη στο Κολλέγιο Αθηνών.
1981-1992 Ανώτερες Σπουδές Πιάνου και Σολφέζ στο Ωδείο Αθηνών.

11. ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1993 Απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών

12. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2004-2009 Ιδρύει, με τον επίσης αρχιτέκτονα Antonio García López, το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Arquitectura Base στην Ciudad Real της Ισπανίας.
Βασική φιλοσοφία της δημιουργικής μας δραστηριότητας είναι ο σεβασμός, τόσο στις ανθρώπινες ανάγκες, όσο στην παραδοσιακή σοφία και στην ακεραιότητα των υλικών.
Το γραφείο ειδικεύεται στη μελέτη και επίβλεψη έργων μεγάλου μεγέθους, πρωτίστως κοινωνικού περιεχομένου. Κύριοι γνώμονες της δημιουργικής μας δραστηριότητος είναι η κατανόηση παραδοσιακών κατασκευαστικών μεθόδων και υλικών και η εφαρμογή τους στην σύγχρονη αρχιτεκτονική παραγωγή, η ενεργειακή βελτίωση των κτιρίων καθώς και η προσαρμογή του τελικού αποτελέσματος στο περιβάλλον.
Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία Arquitectura Base Europa S.L.P. , με 3 υπαλλήλους (2 πολιτικούς μηχανικούς και ένα σχεδιαστή) και πολυάριθμους σταθερούς συνεργάτες (μηχανολόγους, στατικούς μηχανικούς, τοπογράφους, μουσειολόγους, καλλιτέχνες, σχεδιαστές εξωτερικών χώρων κ.α.), είναι σε θέση να καλύψει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στη μελέτη του χώρου, τόσο σε μικρή όσο και σε μεγάλη κλίμακα.
   
2002-2004 Ιδρύει, με 5 ισπανούς αρχιτέκτονες, το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Goles 41 στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Το γραφείο ειδικεύεται στην έκδοση αρχιτεκτονικών εντύπων και στην οργάνωση ομιλιών, ημερίδων και διαδρωμένων καλλιτεχνικού και πνευματικού περιεχομένου.
1999 Εργάζεται στο γραφείο του αρχιτέκτονα Δρ. Γιάννη Κίζη στην Αθήνα, το οποίο ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών και παραδοσικών κτιρίων.
1998 Εργάζεται στο γραφείο του αρχιτέκτονα Antonio Rodríguez Pérez στη Βαρκελώνη, το οποίο ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική φυσικού τοπίου.
   

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ

2009
 • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Granatula de Calatrava, Ισπανία
 • Οικολογικό Πάρκο, Granatula de Calatrava, Ισπανία
 • Πλατεία, Pozuelo de Calatrava, Ισπανία
2008
 • Παραδοσιακή Ξενοδοχειακή Μοναδα, Valenzuela de Calatrava, Ισπανία
 • Αστικό Γλυπτό, Torralba de Calatrava, Ισπανία
 • Δημοτικός Χώρος Εκδηλώσεων, Granatula de Calatrava, Ισπανία
 • Κοινωνικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων, Granatula de Calatrava, Ισπανία
 • Δημόσιος Παιδικός Σταθμός, Daimiel, Ισπανία
 • Προέκταση Γηροκομείου, Granatula de Calatrava, Ισπανία
 • Ιδιωτικές κατοικίες, από 80 εως 3600 μ2.
2007
 • Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός, Ciudad Real, Ισπανία
 • Γηροκομείο 40 θέσεων, Brazatortas, Ισπανία
 • Δημόσιος Παιδικός Σταθμός, Ciudad Real, Ισπανία
 • Συγκρότημα 6 Κατοικιών, Almadén, Ισπανία
 • Συγκρότημα 8 Κατοικιών, Almagro, Ισπανία
 • Πλατεία, Villar del Pozo, Ισπανία
2006
 • Συγκρότημα 103 κατοικιών, Pozuelo de Calatrava, Ισπανία
 • Ξενώνας για Νέους, Valenzuela de Calatrava, Ισπανία
 • Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Manzanares, Ισπανία
 • Δημόσιος Παιδικός Σταθμός, Ciudad Real, Ισπανία
 • Πολεοδομική Μελέτη Χωριού για Ηλικιωμένους κατοίκους, Ciudad Real, Ισπανία
2005
 • Γηροκομείο 80 θέσεων, Aldea del Rey, Ισπανία
 • Κέντρο Ασθενών Alzheimer, Ciudad Real, Ισπανία
 • Συγκρότημα 15 Κατοικιών, Miguelturra, Ισπανία
 • Συγκρότημα 13 Κατοικιών, Ciudad Real, Ισπανία
 • Συγκρότημα 11 Κατοικιών, Miguelturra, Ισπανία
2004
 • Κλινική, Puertollano, Ισπανία
 • Γηροκομείο 100 θέσεων, Argamasilla de Calatrava, Ισπανία
 • Γηροκομείο 105 θέσεων, Almagro, Ισπανία
 • Βιομηχανικό Κτίριο, Miguelturra, Ισπανία
2003
 • Δημόσιος Παιδικός Σταθμός, Puertollano, Ισπανία
 • Φαρμακείο, Corral de Almaguer, Ισπανία
2002
 • Κέντρο Υγείας, Almonaster la Real, Ισπανία
 • Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Ciudad Real, Ισπανία
1999
 • Αποκατάσταση του κέντρου Προσκόπων Αθηνών
 • Ανακαίνιση Βυζαντινού Ναού στο Πήλιο
 • Ανακαίνιση του παρεκκλησίου του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα
 • Αποκατάσταση βυζαντινής μονής στο Λιμένι Μάνης ως ερευνητικό κέντρο του Μουσείου Μπενάκη
 • Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στη Βυζίτσα Πηλίου
 • Μουσείο Ψωμιού στην Πελοπόννησο
 • Αποκατάσταση Κάστρου στη Χίο
1998
 • Έργο-τοπίο στην Cornella, Βαρκελώνη.
 • Μετατροπή αποθήκης στη Βαρκελώνη για χρήση ως πολυλειτουργικού κτιρίου.